Leírás és Paraméterek
A kendermag ideális forrása valamennyi esszenciális zsírsavnak, mint pl. az omega-3 zsírsavaknak,
vagy más néven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz a linolsavnak.
A kendermag emellett jelentős mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek
komoly terápiás hatása van.
A kendermag pozitív hatásai:
- Csökkenti a koleszterin- és a triglicerid szintet,
segít megelőzni a szív és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást.
- Elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt,
kiüríti a szervezetből a felesleges zsírt.
- Erősíti az immunrendszert.
- Agyműködés serkentő (fehérjepótlás az agyban).
Hatóanyagok:
- Apigenin
- Lucernacsíra
- Vöröskáposztacsíra
- Süngomba (Hericium erinaceus), oroszlánsörény gomba vagy más néven cseppkőgomba
- K2-vitamin
K2-vitamin:
- Egészséges bélflóra.
- Nyálkahártya védelem.
- Kalcium beépülése.
- Szív- és érrendszeri hatás
Sokáig úgy gondolták, hogy az emberi bélbaktériumok elég K-vitamin termelnek. Mára ez kétségessé
vált, a mérések nem igazolják, hogy a bélbaktériumok által termelt K-vitaminból komoly mennyiség
termelődne és szívódna fel. Az erek és lágyszövetek elmeszesedését főként a K-vitamin hiánya
okozza. A K-vitamin szív- és érrendszeri hatását elemezve mára világossá vált, hogy a megfelelő szintű
K-vitamin bevitel lassítja vagy akár vissza is fordíthatja az erek és a szív elmeszesedését.
K-vitamin szerepe a csontritkulásban:
A csontritkulást általában a kevés kalcium fogyasztásra fogják, és növelik a csontritkulásban
szenvedők kalcium bevitelét. Ennek következménye azonban a megnövekedett lágyrész és
kardiovaszkuláris meszesedés. Az utóbbi években több vizsgálat bizonyította, hogy a fokozott kalcium
pótlás D-vitaminnal vagy D-vitamin nélkül is, 10-20%-kal fokozza a szív- és érrendszeri halálozás
kockázatát. Különös, hogy az orvostudományi kutatásokban hiányoznak azok a szintetizáló elmék,
akik egyszerre képesek átlátni a csontritkulás, a D-vitaminkutatás és a K-vitamin kutatás egy irányba
mutató eredményeit. A kutatók mindig csak a maguk szűk területével foglalkoznak.
A K-vitamin úgy tűnik, az a következő vitamin lesz, amely alapvető szerepet játszik a szív- és
érrendszeri betegségek és a csontritkulás megelőzésében.
U-vitamin:
- Gyomor és bélfekély gátlása.
- Sejtek regenerációja.
- Segíti a méregtelenítést.
- Enyhíti az aranyeres panaszokat.
- Hasnyálmirigy gyulladásra.
Táplálkozási szempontból a gyomor-bél traktust tartják az egyik legfontosabb szervnek a
szervezetben. Az egészséges emésztőrendszer a legfontosabb az optimális egészség eléréséhez, a
rossz emésztés okozhat több látszólag független problémát. Az egészséges táplálkozás és a gyomor
egészsége ezért szorosan összefügg.