Leírás és Paraméterek
Garcinia cambogia
A garcinia cambogia gátolja a máj endogén koleszterin termelését, megkönnyíti a fogyás folyamatát azáltal, hogy megakadályozza a felesleges szénhidrátok zsírként való lerakódását. Gátolja a zsírtermelést, csökkenti a hasi zsírt, koleszterin- ill. a trigliceridszintet. A garcinia cambogia hatóanyaga növeli a szerotonint az agyban, ez elnyomja az étvágyat.
HCA hatása
HCA (hidroxi-citromsav ) egy, a garcinia cambogia héjában található, étvágycsökkentő vegyület, amit az indiai ayurvédikus gyógyászatban évezredek óta használnak az emésztéssegítő hatása miatt. A HCA megakadályozza a fel nem használt energia zsírrá való átalakulását, amit egy speciális enzim hatásának blokkolásával képes elérni.
Urzolsav
Tanulmányok kimutatták, hogy az urzolsav hatékonyan csökkenti a koleszterin és a triglicerid szintjét a vérben, csökkenti a vércukor szintet. Csökkenti a lipáz enzim aktivitását, és így megakadályozza a zsírok felszívódását. Az urzolsav részt vesz az energiatermelésben és szabályozza az energiafelhasználást. Az urzolsav növeli a nitrogén-oxid szintjét, támogatja a szív- és érrendszer működését, serkenti a glikogén szintézisét a májban, és erősíti a csontok és az ízületek egészségét.
Támogatja a száraz izomtömeg építését
Leállítja a katabolikus folyamatokat
Gyorsítja a zsírvesztést
Stimulálja az immunrendszert
Támogatja a szív-és érrendszer
Erősíti a csontokat és az ízületeket
Pektin
A pektin egy vízben oldódó rostfajta. A legjobb pektinben gazdag ételek közé tartozik az alma, körte, szilva, narancs és mindenféle citrusfélék, cseresznye, eper és szőlő. Általában lekvárok és zselék készítésére használják, mert megvastagodva gélszerű anyagot hoz létre, ha vízzel kombinálják.
A pektin a fogyókúra nélkülözhetetlen összetevője. A gyomorban vízzel elegyedve gélszerűvé válik és megnő a térfogata, így hosszú időre teltségérzetet biztosít. Vékony bevonatot képez a gyomor és a bélnyálkahártya mfelszínén, ami megvéd a savas ételek és italok irritáló mhatásától, így az emésztési zavarok kezelésén kívül a reflux és gyomorfekély gyógyítására is alkalmazható.
Rostok
A rostok a teltségérzés fenntartásában, a vércukorszint egyensúlyban tartásában, a koleszterin megkötésében, ma hasznos bélbaktériumok szaporodási mfelületének biztosításában, valamint a bélrenyheség visszaszorításában (bél simaizomzatának erősítésében), a megfelelő anyagcsere kialakításában (vastag- és végbél védelmében) is részt vállalnak, majd a széklettel eltávoznak.
Mint minden rost, a pektin is segít eltávolítani az emésztőrendszerből a mérgeket és a lerakódott káros toxinokat, amelyek jelentősen növelik a vastagbélrák veszélyét. Béltisztítóként a pektinek hozzásegítnek az értékes tápanyagok felszívódásához, regenerálják a bélflórát, és ezzel az immunrendszer működését is fokozzák. A kellően funkcionáló immunrendszer nélkülözhetetlen a vastagbéldaganat kialakulása ellen.
Króm
A króm befolyásolja az inzulin nevű hormon működését, ez szabályozza a vércukorszintet. Ahogy öregszünk a szervezetünkben egyre kevesebb lesz a króm és vészes esetben sajnos ez cukorbetegséget vonhat maga után. A fogyókúrák eredményességéhez is hatékonyan hozzájárul a megfelelő étrend és egy kis mozgás mellett.
Klorogénsav
A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet-csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.
Hatóanyagok 2x4 kapszulában (napi mennyiség):
Garcinia cambogia 1200 mg
- ebből HCA 600 mg
Rosemary extrakt 1200 mg
- ebből Urzolsav 300 mg
Apple skin 400 mg
- ebből Pektin 50g
Zöld kávé 100 mg
- ebből klorogénsav 50mg
Króm 40 mcg
Adagolás: napi 2x2 kapszula.
Fogyasztási javaslat:
bevételét zsíros, olajos táplálék környezetében, étkezés közben ajánljuk.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.