Leírás és Paraméterek
A lapacho Dél-Amerika amazóniai vidékéről származó ipéfa, azaz Tabebuia serratifolia kérgéből készülő tea, amit sokan az inkák jellegzetes italának tartanak.
Az indiánok különböző belső és külső gyulladások esetén fogyasztották előszeretettel. Antibiotikum jellegű hatásainak köszönhetően felveszi a harcot a baktériumokkal és a gombákkal.
Több szakértő véleménye szerint a lapacho jótékonyan hat daganatos megbetegedések esetén, beleértve a leukémiát is. Előnyös az alkalmazása kemoterápia után és pszichofarmatikumok hosszan tartó szedése esetén.
Elkészítése, tárolása:
Elkészítése
Egy liter forrásban levő vízbe tegyünk 4 teáskanálnyi lapachót, hagyjuk még 5 percig főni, majd vegyük le a tűzről, és 15-20 percig hagyjuk állni. A teát melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk. Méz hozzáadásával ízesíthetjük.
Várandós és szoptató kismamák számára nem ajánlott!
3 éves kor alatt nem ajánlott!
A teát kúraszerűen javasoljuk alkalmazni. Két-három hét napi fogyasztás után érdemes legalább egy hónap szünetet tartani.
Tárolása
A felbontástól számított 3 hónapon belül javasolt felhasználni.
Száraz, sötét helyen 10-25 Celsius-fokon tárolandó, óvni kell a fagytól.
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Minimális eltarthatósága - lásd a csomagoláson.
Kiszerelés: 105 g
A készítményt az ISO 9001:2008 sz. szabvány előírásaival összhangban fejlesztették ki, gyártották és ellenőrizték.
Gyártó:
Energy Group, a. s.
Jeseniova 55
Praha 3 130 00
Cseh Köztársaság