Leírás és Paraméterek
A Q10 koenzim a Q1 koenzim segítségével képes bejutni a sejtekbe.
A koenzim Q1 NAD/ NADH (kémiai megnevezése nikotinamid-adenin-dinukleotid) szintén
kulcsszereplő a sejtek energiatermelésben. Ezen felül enzimek kofaktoraként, több mint1 000
biológiai folyamathoz nélkülözhetetlen elem. A koenzimek szerepe a sejtszintű folyamatokban az
enzimreakciók katalizálása, nélkülük a folyamatok nem tudnak zökkenőmentesen lezajlani. Ha s
sejtekben megfelelően működnek a mitokondriumok, van elégenergia, akkor a sejt meg tudja őrizni
épségét és el tudja látni a feladatát.
Kinek ajánljuk
stresszes életmód, fáradtság esetén, szellemi és fizikai megterhelés esetén, sportolóknak, vizsgára
készülőknek, 30 év felettieknek, a mitokondriális működés zavaraiban.
Figyelmeztetés! Egyes vérnyomáscsökkentők (béta receptor blokkolók), a koleszterin csökkentő
sztatinok csökkentik a Q10 termelődést, ezért szükséges pótolni.
A Q-10 megtalálható a szervezet szinte összes testrészében. A legnagyobb mennyiségben a szívben, a
vesében, a májban és a mellékvesében.
Az életkor előrehaladásával a termelése csökken. Szervezetünkben az immunrendszer és a szív az,
ami legjobban függnek a Q-10 mennyiségétől és természetesen e kettő fog először sérülni,
amennyiben az öregedéssel járó csökkenés megjelenik.
Termékleírás
A Q-10 koenzim (más néven CoQ10, Q10, Vitamin-Q10, ubiquinone) egy olyan anyag, amit minden
élő szervezet, előállít kisebb-nagyobb mennyiségben. A koenzim egy enzim működéséhez szükséges.
A nevében a Q és a 10 a kémiai összetételére utal.
A Q-10 megtalálható a szervezet szinte összes testrészében. A legnagyobb mennyiségben a szívben, a
vesében, a májban és a mellékvesében.
Az életkor előrehaladásával a termelése csökken. Szervezetünkben az immunrendszer és a szív az,
ami legjobban függnek a Q-10 mennyiségétől és természetesen e kettő fog először sérülni,
amennyiben az öregedéssel járó csökkenés megjelenik.
A Q-10 antioxidáns tulajdonságú, és a szervezet ezt a tulajdonságát gyorsabban képes felhasználni,
mint bármely más antioxidánsnak, mint például E-vitamin vagy C-vitamin.
- a Q-10 részt vesz a sejtszintű energiatermelő folyamatokban
- antioxidáns tulajdonságainál fogva védi a sejteket az oxidatív stressz ellen, mely a sejtek
öregedéséért felelős
- a megfelelő Q-10 ellátottság hozzájárulhat a szív egészséges működésének fenntartásához
- elősegítheti a normális vérnyomás megőrzését
- javíthatja az általános fizikai állóképességet
- a koenzim Q-10 sportolás során növelheti a teljesítményt azoknál az egyéneknél, akik csökkent
teljesítőképességgel rendelkeznek, de szervi bajtól mentesek
A flavonoidok főleg az emésztő- és keringési rendszerben hatnak. Megkötik a szabad gyököket, a
sejtfalakban gátolják a zsírsavak oxidációját, csökkentik az LDL koleszterin arányát, azaz mérséklik az
érelmeszesedés veszélyét. Kiemelkedően pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal,
hogy növelik az érfalak rugalmasságát, csökkentik a koleszterinszintet, és a vérrög képződést.
Védőhatást fejtenek ki a trombózis ellen.
A Q10 pótlásával a méregtelenítési folyamatok hatásfoka nő, az öregedési folyamat lassul, a sejtek
élete meghosszabodik. Különféle látási problémák esetén is alkalmazható, jó hatású lehet szürke
hályog kialakulásánál. Segíthet a fogínybetegségek enyhítésében is. Erős antioxidáns (főleg a
mitokondriumban), segíti az immunrendszer sejtjeinek működését, mivel ezek igen energiaigényesek.
A Q10 megfiatalíthatja szervezetét! 98% Q10
Mi a kvercetin (quercetin)?
qvercetin a polifenolok csoportjába tartozik, pontosabban a flavonoidok közé. Bizonyos adatok
szerint a kvercetin az egyik legaktívabb flavonoidok egyike.
A quercetin megakadályozhatja a hisztamin, valamint az egyéb allergiát ill. gyulladást okozó anyagok
termelődését.
A hisztamin az egyik fő oka az olyan allergiás tünetek kialakulásának, mint a csöpögő, eldugult orr, a
vizenyős szemek, a csalánkiütés, valamint a megduzzadt lágyszövetek, pl. az arc és az ajkak esetében.
A legismertebb qvercetin tartalmú növény a hagyma. Ezért ez az antioxidáns miatt nélkülözhetetlen
része az egészséges étrendnek. A qvercetin jelen van még a sárgabarackban, cseresznyében,
almában, szőlőben, gyümölcslevekben, borban, zöld teában, stb.
Az utóbbi időkben ez az értékes flavonoid a pozitív hatásai miatt nagyon sok kutatás tárgyává vált.
Nagyon sokan túl kevés qvercetint fogyasztunk, főleg ha nem kedveljük a hagymát, a gyümölcsöt meg
a zöldséget pedig meghámozzuk, ugyanis az eldobott héjban található a legtöbb qvercetin.
Ajánlott adagolás: napi 1 kapszula bő vízzel lenyelni.
Hatóanyagok 1 kapszulában:
Bioflavonoid 130 mg
- ebből polifenol 105,008 mg +/- 10%
- ebből flavonoid 102,008 mg
- ebből isoquercetin 95 mg
Rezveratrol 0,0096 mg
Koenzim Q10 100 mg
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek,
amely egyénenként eltérő lehet.